Dag 2 – Espresso in the morning sun!

Dag 2 – Espresso in the morning sun!

Posted by on aug 12, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Jeroen

 

Mogge!

 

De wekker gaat en de zon schijnt: een nieuwe dag! Rond 7 uur stapten de meesten vanmorgen uit bed en niet veel later lagen alle tassen in de bus en zat eenieder aan het ontbijt. 2 goeie espresso’s later trokken we erop uit naar het beloofde land.

 

De hele dag hebben we vervolgens gereisd. Aangezien we al voldoende uren in de bus hadden doorgebracht, was dit niets meer dan pure noodzaak, maar een bakkie pleur en een zonnetje on the sighhhtttt doen dan een hoop goeds. Rond half 5 zijn we bij Tirgu Mures opgesplist; de ene bus is boodschappen gaan doen en de andere bus heeft onze tolken Eva en Sanda opgehaald in Reghin en San Gheorhiu. Eva tolkt al meerdere jaren voor ons en is mede zo een goede vriendin geworden. Sanda is een oud buurmeisje van Eva, beheerst de Hongaarse taal goed en kan goed met groepen kinderen omgaan. Ideaal dus voor bij het kinderwerk vanaf maandag.

 

Rond half 8 was iedereen gearriveerd bij onze uitvalsbasis, de groepsaccomodatie in Sarateni. Ook Jan en Elly waren present en dat was weer een prettig weerzien! Met een glaasje palenka van het huis hebben we daarna geproost op een gezegende reis. En wat was die gezegend zeg! Geen pech of ongeluk gehad, DE BOM is (nog ;-)) niet gebarsten, nee, de onderlinge banden zijn juist nog meer verbeterd. Misschien allemaal wel zo vanzelfsprekend, dat we bijvoorbeeld na een reis van ruim 2000 km veilig op bestemming aankomen, dat we onze God er bijna voor zouden vergeten te bedanken.

 

Rond 9 uur wilden we iets gaan eten. Meerdere eetgelegenheden in het dichtstbijzijnde stadje Sovata zijn geprobeerd, maar allen zaten vol (wat wil je; zaterdagavond laat). Na een poosje zoeken waren we beland bij een vreetschuur, die volgens Ronald wel de charme had van een kille stationshal, waar we prima vlees en koude patat kregen, maar waar het biertje bovenal het heerlijkst smaakte. Ach, het vulde.

 

Ronald deelde vanavond bij de avondsluiting een tekst uit Romeinen 12, waar Paulus ons oproept om onszelf als levend, heilig en God welgevallig offer in dienst van God te stellen. Zeker met het oog op deze reis vind ik dit een prachtige tekst, omdat deze reis eigenlijk voor iedereen in de groep wel een investering van tijd, geld en moeite is, in dienst van onze naaste en daarmee (denk aan Mattheüs 25) in dienst van God.

We hebben God in gebed om een zegen gevraagd en hebben Hem daarna grootgemaakt met enkele liederen: ‘Heer, ik prijs Uw grote naam’.

 

Vol trots mag ik u trouwens melden dat Richard en Cor mij verantwoordelijk hebben gemaakt voor het bloggen. En uiteraard heb ik daar totaal geen moeite mee, want dat doe ik graag. Nu zult u denken: waarom heb ik dan gisteren op de allereerste blogdag niets van die jongen gelezen?! Nou, ik was gisteren lijkbleek van de misselijkheid en hoofdpijn, dus heb maar wat extra uurtjes slaap genomen. Lysa heeft, zoals u hebt kunnen lezen, daarom maar de honneurs waargenomen. Vanaf vanmorgen ging het met mij trouwens weer uitstekend! Over die verantwoordelijkheden gesproken; ook de rest van de groep vermaakt zich hiermee erg goed! Zo heeft Elze, die iedere morgen ervoor zal zorgen dat iedereen uit bed komt en op tijd is, zichzelf vanmorgen verslapen, en heeft Wietse, onze boodschappenman, een mix tussen yoghurt en karnemelk weten te scoren in de winkel i.p.v. de gewenste halfvolle melk. Maar dit zijn ongetwijfeld niet meer dan opstartprobleempjes.

 

Voor morgen staat er een volledige dag chillexen op het programma. Wellicht nog wat voorbereidingen voor komende maandag en verder een korte sing-in. Ideaal om even op te laden voor de klussen waar we (ook) voor komen: bouwen en kinderwerk.

 

Inmiddels is het kwart over 3 Roemeense tijd, dus ik ga er maar een eind aan breien. We lezen jullie reactie graag tegemoet!

 

Namens de groep,

Jeroen

 

 

<Voor de foto’s zult u nog enkele ogenblikken geduld moeten hebben>