Dag 3 – Koevoet, vliegtuig en sterrenregen

Dag 3 – Koevoet, vliegtuig en sterrenregen

Posted by on aug 12, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Ronald & Roel

Vandaag was het zondag. Een dag voor God en een dag van rust. De dag startte rustig met het openbreken van één van de busjes. De sleutel van bus twee was namelijk in de bus blijven liggen terwijl deze zonder sleutel was dichtgedaan. Maar hoe kom je nou aan die sleutel? Gelukkig wist Sanda (tolk) iemand die weet hoe je zo’n auto open moet krijgen. Niet veel later kwam dan ook een slecht Nederlands  sprekende Roemeen langs, in een dikke bak met al zijn vrienden. Hij wist wel raad met dit soort situaties. Met een koevoet en ijzerdraad was de klus dan ook zo geklaard. Hij vertelde later dat hij zijn opleiding gevorderde automechanica had genoten in Nederland… Typisch.

Dit was dan ook direct het spannende gedeelte van de dag.  We gingen door met het regelen van de laatste dingetjes voor morgen, want  morgen gaan we voor het eerst naar Călimănești! Kinderwerk is geregeld en de bouw aan de huisjes kan van start gaan, heerlijk!

Werken aan de groepsband kan op veel verschillende manieren. Guido heeft ons vorig jaar een geniaal spel geleerd, namelijk: Billy, Billy, Bob! Bij het spel moeten meerdere mensen vliegtuigen, kapotte broodroosters en citruspersen nabootsen binnen een korte tijd. Oftewel: samenwerken om niet ‘af’ te gaan. Na een paar potjes gespeeld te hebben sloeg de verveling toe, wat ook weer hilarische momenten met zich mee bracht, wat een super leuke groep!

Vandaag is ook voor het eerst het buddy systeem echt in werking gebracht. In de buddygroepjes is besproken wat we van elkaar vinden en hoe we de reis vinden gaan. Erg goed om te zien hoe de kleine groepjes op elkaar letten en moeilijke en fijne dingen met elkaar in alle vrijheid kunnen delen, geweldig!

De reden dat Ronald naast mij zit is vanwege het weerpraatje. Hier spreekt Ronald Regen: Het is goed te merken dat het hier de afgelopen tijd erg droog is geweest, er zitten diepe scheuren in de grond. Vandaag was het toch redelijk koel met een graad of 23. Maar in de middag kwam het zonnetje toch prima door, waardoor er flink aan het kleurenschema kon worden gewerkt. De komende week zal het waarschijnlijk wél normaal Roemeens weer worden; wolkloos bij 30+ graden. Dit betekend dat wij waarschijnlijk vroeg zullen beginnen op de bouw, zodat wij ’s middags meer tijd hebben om bij te bruinen, of was het omdat het te warm werd? Vannacht zal het helder zijn, bij een lichte sterrenregen!

Dit was het weer… Dit was het wéér.

<