Dag 4: Wauwiee wat een dag:)

Dag 4: Wauwiee wat een dag:)

Posted by on aug 13, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Kristel

Goede avond lieve allemaal,

Hier zitten we dan, met een lekker stukje chocolade in onze handen. Mmmmm lekkere Milka reep, wat een luxe:) en met het heerlijke gitaarspel van Lysa op de achtergrond. Ja ja Lies is aan het oefenen:)

Wat een gave, mooie, fijne, ontzettende leuke, liefdevolle eerste dag hebben wij gehad. We waren om 10.00 uur ong in Calaminesti. We kwamen aan in het dorp, en gelijk renden en liepen de kinderen al achter de bus aan. Dat was erg leuk om te zien dat ze zo enorm blij waren om onze busjes te zien. We gingen de bus uit, en gelijk stonden er al heel veel kinderen om ons heen. Sommige van ons liepen gelijk op de kinderen af en maakten kennis met ze. De kinderen lachten alleen maar, en waren erg blij om ons te zien:) We hebben daarna een tochtje gemaakt door het dorp, zodat we een beetje een beeld konden hebben bij hoe de mensen leefden daar en we zijn naar het project gelopen waar we de twee huisjes gaan bouwen. Het ene huisje was al een stukje opgebouwd maar bij het andere huisje moest nog van alles gebeuren. Dus dat werd knallen vandaag!!

Toen we de rondleiding hadden gehad zijn we met de hele groep en de kinderen naar het open grasveld dat net buiten het dorp ligt gegaan. Daar maakten we een grote kring met z’n allen en gingen een aantal liedjes met de kinderen zingen. Hoofd, schouders, knie en teen vonden ze helemaal geweldig. Na die paar liedjes ging de ene helft van de groep naar beneden om te bouwen en de rest van de groep, waaronder ik bleef bij de kinderen. We speelden een kennismakingsspelletje met de kinderen om zo een beetje hun namen te kunnen leren. Dat was wel moeilijk, maar uiteindelijk wisten we er al een goed aantal namen.

De zon begon toen al lekker door te komen, dus het was lekker warm. We speelden voetbal met de kinderen, dat vonden ze helemaal leuk! Ze waren ook erg goed in het voetballen, zeker de jongens, lekker balletje trappen heerlijk! Er waren ook erg lieve schattige kleine kinderen, daarmee hebben we lekker geknuffeld en kleine spelletjes mee gedaan zoals: Papagaaitje leef je nog, jan huigen in de ton. Ze waren zo lief!! hihi. Op een gegeven moment bedachten we dat het super leuk zijn om te gaan zak lopen met de kinderen. Dus we haalden de zakken en hoppppaa kinderen in de zakken en lopen maar! Ze vonden het een geweldig spel!! Toen kwamen de broodjes met pasta voor ze, lekker eten samen op het grasveld. Zo gezellig:)

Na het broodje eten, gingen we met z’n allen in de bus en op weg naar de anderen, want we gingen lunchen. Lekker broodjes smeren in de auto. Pasta is denk ik toch wel mijn favourite beleg geworden;) we gingen lekker eten met z’n allen. Mmmm je krijgt wel honger van een ochtend hard werken. Maarrrrr… er moest nog veel meer gebeuren. We moesten met z’n allen alle mega beton blokken versjouwen van boven naar beneden.. Dus dat was wel even een heel uur sjouwen, zuchten, steunen, zweten, schrammen oplopen en verbranden. Maar we hebben het gered, alle 200 blokken lagen keurig opgestapeld bij allebei de huisjes. We did it:) we hebben hard door gewerkt vanmiddag. Grind scheppen en naar boven kruien, hakken om een fundering aan te kunnen leggen, met pik houwelen gehakt, planken gesjouwd, keiharde steen grond bewerkt en uitgehakt.  Nou als wij niet als ervaren bouwmannen en bouwvrouwen terug komen, dan weet ik het ook niet meer.!! En ja hoor, rond de klok van 16.00 uur na wat afgezweet te hebben, verbrand te zijn, hard gewerkt te hebben, liters water gedronken te hebben was de basis voor de fundering gelegd. Joepppieee!! Morgen kan de fundering worden gestort:)

We kwamen rond 17.00 uur moe maar voldaan en zeker met een heel goed gevoel terug van Caliminesti. Lysa en Roel hadden voor heerlijk eten gezorgd en nadat we lekker gedouchted hadden zijn we aangeschoven en hebben we lekker kunnen eten:) Met onder het eten een aantal kapriolen, dat Lysa eieren op Bas probeerde te gooien, en zo de bus raakte zodat de bus lekker onder het eigeel zat, maar dat geheel ter zijde. Super groep dit:)

Ja ook ik moet een keer corvee doen. Dus lekker schoonmaken de vaat doen en klaar is kees! Het was een lekker tempratuurtje vanavond, we hebben nog lang van de zon kunnen genieten, een hele mooie zonsondergang gezien. God is Good:)

We hebben een hele gave avond afsluiting gehad door Jeroen begeleid. Dat ging erover dat we Gods liefde kunnen en mogen uitstralen naar elkaar, maar ook naar de mensen en de kinderen in Caliminsti. En we hebben vandaag ervaren met het kinderwerk dat de kinderen zo ontzettend blij zijn en dankbaar dat we er zijn. Dat wij daar als groep helemaal van gaan stralen en liefde uitdelen, en ja dat gaat allemaal vanzelf het komt recht uit ons hart. God is er bij nu en altijd:)

Zoo, ik zie dat ik een lange blog heb geschreven zodat jullie lekker weer kunnen lezen wat wij allemaal doen , beleven, mee maken en vooral dat de groep zo ontzettend gaaf is!!

Nou ik zeg nu slaap lekker. Toedellssss Nopte Boenaaa