Dag 11 – Everything we see is in colour

Dag 11 – Everything we see is in colour

Posted by on aug 20, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Jeroen

 

Dag trouwe volgelingen,

 

Hier een kort berichtje uit het Roemeense land. Na vandaag weer een bijzondere intensieve dag achter de rug te hebben, ben ook ik wel een beetje uitgeput. Ik zal mezelf dan ook niet lang mijn zuurverdiende nachtrust ontnemen. Maar eerst een kleine indicatie van vandaag.

 

Vanochtend begonnen we een half uurtje eerder dan gewoon, omdat verwacht werd dat de warmte vandaag parten zou gaan spelen. En dat dat laatste klopte! Aan het einde van de morgen was de zon weer heerlijk aan het branden en hebben wij het kinderwerk snel gestaakt. Met bouwen, daarentegen, hebben we na de lunch een sneltreinvaart aangenomen! Op het eerste huis zijn de dwarsbalken van het plafond bovenop de muur bevestigd en daar hebben we de spanten van het dak al bovenop kunnen zetten. Verder moest er beton worden gestort op de muren van het 2e huis, om alles waterpas te krijgen en daarvoor moest eerste een houten bekisting gemaakt worden. Wat een klus zeg! Onder de brandende zon is er door een groot deel van de groep doorgewerkt tot kwart over 7! Het was werk dat vandaag moest gebeuren en als we ons tot zoiets moeten zetten, kun je merken dat er we hier als een team aan het werk zijn. Ieder op zijn eigen manier. En in dienst van de ander. Prachtig!

 

Dat sluit trouwens ook aan bij de dagafsluiting die we vandaag hadden. Bas deelde met ons zijn kijk op gerechtigheid. En niet alleen Gods gerechtigheid, maar ook onze gerechtigheid. Een mooi gesprek en enkele mooie liederen volgde.

 

Später,

Jeroen