Dag 12 – Bloed, zweet en waterballonnen

Dag 12 – Bloed, zweet en waterballonnen

Posted by on aug 22, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Janita en Ronald

 

Goedenavond trouwe lezers,

 

Helaas zijn we gisteren niet aan een blog toegekomen, aangezien we erg druk bezig geweest zijn met een enorm groot waterballet in huis. Waarom denken jullie dan? Nou dat komt omdat we bezig waren met de voorbereidingen van vandaag (22 augustus), onze laatste dag in Călimănești! Er moesten 400!! Waterballonnen worden gevuld.. Dus met bloed, zweet en enorm veel water over de vloer, hebben we toch eindelijk ons doel bereikt! 3 goedgevulde emmers met waterballonnen die na 5 minuten alweer kapot waren gegooid.

 

Gisteren hebben we veel afwisseling gehad in de activiteiten. We zijn met kinderwerk en bouwen begonnen. Dit alles duurde tot en met  1 uur  en daarna zouden wij een cultureel uitstapje maken met de gehele groep. Toch hebben we een hele hoop kunnen doen op de bouw. Bij huisje 1 zijn de fantastische bouwers verder gegaan met het dak en bij huisje 2 zijn de onderdelen van het dak alvast in elkaar gezet.

 

Bij het kinderwerk zijn we lekker gaan spelen en zingen! De kinderen werden al aardig moe van al dat “vroeg” opstaan, Dus ze waren heerlijk rustig! Ze wisten dat we de volgende dag afscheid zouden gaan nemen  en we merkten al dat ze daar al best veel moeite mee hadden.

 

Na nog gezellig de Zigeunerdans te hebben geoefend met Paulien en Kristel bij Christina thuis, een van de dorpelingen van Călimănești, zijn we begonnen aan ons culturele uitstapje naar Sighisoara! Sighisoara is de stad van Dracula en overal waar je ook keek was dit ook te zien. Toen we na een aantal souvenir winkeltjes (die overigens allemaal het zelfde waren) wel waren uitgekeken, pikten we nog een terrasje mee.

 

Het was fijn om een rustig dagje te hebben mogen meemaken, ook al hadden we te weinig tijd om deze blog te schrijven.

 

Tot ziens in blog nummer 13!