Dag 14 en 15 – Love’s in the air

Dag 14 en 15 – Love’s in the air

Posted by on aug 25, 2012 in Zomerreis 2012 |

Door: Jeroen

 

Buna seara!

 

Weer 2 dagen verder sinds het laatste blog. Onze laatste avondmaaltijd in Roemenië gisteravond, voor sommigen bekend als het galgenmaal, was nogal uitgelopen en werd nog eens opgevolgd door het ‘spel’ van tips en tops. Met de reis van de volgende morgen in het vooruitzicht was er helaas niet veel animo meer om nog te bloggen. Ik maak het bij dezen goed!

 

Gister was onze chilldag samen, de laatste dag voor het reizen, bedoeld om wat op te ruimen, af te sluiten en uiteraard bedoeld voor een kleine cooling down na al dat zware werk. En aan al die vlakken zijn voldaan! ’s Ochtends hebben we ultiem uitgeslapen en daarna hebben we een uurtje hard opgeruimd. Rond 14:00u ’s middags kwamen Jan & Elly bij ons langs, om gezamenlijk de periode hier af te sluiten. We hebben ze bedankt voor al hun voorbereidingen en goede zorgen. En terecht, wat een bewondering heb ik voor deze mensen, zeg! Lang voordat wij hier zijn, zijn Jan & Elly al in gesprek om programma’s op te stellen, om afspraken te maken met lokale bevolking en nog zoveel meer! En ondanks dat dit veel energie kost, blijft de passie altijd aanwezig! B’vo! Nadat we met Jan & Elly hebben gedankt voor afgelopen periode, zijn er nog enkele liederen gezongen tot Gods eer.

 

Dat moment mocht ik afsluiten met een mededeling van mijn kant. Velen van de groep hadden het wel aan zien komen, enkelen echter ook niet. Maar na ons uitstapje naar Sigisoara met onze Roemeense tolken en kinderwerkers, was het duidelijk dat ik het de afgelopen dagen niet zomaar naar mijn zin had. Dat heeft natuurlijk een reden. Dames en heren, ik heb verkering met onze Roemeens kinderwerkster Anisoara! HEUJ! U kunt zich met mij voorstellen dat een relatie onderhouden over 2000 km een behoorlijke uitdaging kan zijn, dus ik ben blij dat we dit bij God neer hebben mogen leggen. Zoals onze tolk Eva zei: ‘If God wants, He will find a way!’ Amen!

 

’s Middags hebben we nog aan het stuwmeer mogen liggen, genietend van de zon en hebben we genoten van een etentje in Sovata. Een heerlijk ontspannen afsluiting. Ook hebben we onszelf hierna nogmaals in elkaar verdiept, zoals ik al zei, door de activiteit: ‘tops en tips’. Voor ieder persoon ging er een blaadje de groep rond, waarop mensen een top en een tip voor die persoon konden achterlaten. Een top is een eigenschap of actie o.i.d. die jij in de ander waardeert en een tip is een puntje waar een ander nog aan zou kunnen werken om nog mooier te worden dan hij/zij nu al is. Positieve feedback dus. En het was weer geweldig opbouwend! Er heerst openheid om eerlijk tegen elkaar te zijn en het is prachtig om zo tot elkaar te staan! Gesterkt met prachtige gesprekken, ging ik rond 3:00u naar bed.

 

Vanochtend ging de wekker om 06:45u. Dat was dus niet een al te lange nacht. Een kort ontbijtje, een laatste schoonmaak, een gebed om bescherming en gaan! Tot 19:15u hebben we vandaag in de bussen gezeten met immens warme temperaturen. En zeker als bij één van beide bussen de airco niet werkt, merk je dat laatste wel!

Gelukkig stond ons bij hotel Katalin, bijna op de Oostenrijkse grens, een koud ‘Edelweiss’ witbiertje te wachten. Hmm, OMNOM, 😉 !,? 😉 lekker. We hebben de avond met elkaar afgesloten en zoeken inmiddels allemaal ons bed op.

 

Voor morgen ligt ons de laatste étappe te wachten: Hongarije – Nederland. We zijn allemaal wel wat gaar inmiddels, waar we hopen dat de sfeer goed blijft en dat we behouden aan mogen komen bij jullie in Nederland. Zijn jullie benieuwd hoe laat we exact bij de Boogkerk aankomen? Bel even naar Erik-Jan Griffioen, namens bestuur Stichting Irina (zie pagina: contact). We hopen jullie morgen allemaal weer te zien!

 

Tot morgen!

Jeroen