Een dagje rust

Een dagje rust

Posted by on aug 24, 2013 in Zomerreis 2013 |

Lieve allemaal,

 

Vandaag hebben we een rustige dag gehad. Na een goede nachtrust zijn we met de meesten naar Targu Mures gegaan om daar een terrasje te pakken en de toerist uit te hangen.

Omdat we vandaag niet zo veel beleefd hebben willen we even terugkomen op de blog van gister, o.a. vanwege de vraag van Ellis.

We zijn met deze groep naar Roemenië gegaan met verschillende beweegredenen. Een daarvan is dat we geloven dat God van ons vraagt dat wij onze rijkdom delen met hen die het minder hebben. In Roemenië leven de zigeuners onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden gediscrimineerd, afgezonderd van de samenleving, leven in krotjes, vechten voor hun eten. Wij zijn hier naartoe gekomen met o.a. het doel om twee gezinnen een huis te kunnen geven voor de winter.

Vanwege de tegenslagen die we tot nu toe gehad hebben, met als laatste druppel de bouw die afgelast moest worden, vragen wij ons af wat God’s doel met ons is.

Als groep kunnen we daar gelukkig goed over praten met elkaar, waarbij we continu biddend naar God toe kunnen gaan. Wij kunnen nog niet begrijpen waarom dit allemaal gebeurt, maar we geloven nog steeds dat God een plan met deze reis heeft. Als groep zijn we ontzettend hecht; we zijn heel open naar elkaar, we kunnen alles delen en samen naar God toegaan.

Gister, tijdens de avondsluiting hebben we de dag nog eens doorgenomen. Toen werd de vergelijking getrokken met Job. God gaf Job ook veel tegenslagen, maar Job bleef vertrouwen op God. Zoals Job niet begreep waarom hem alles overkwam, begrijpen wij ook niet waarom dit gebeurt. Maar ook wij mogen blijven vertrouwen op God en onze vragen bij hem neerleggen. We hopen, bidden en mogen weten dat God de betreffende gezinnen in zijn hand houdt.

Wat we de komende week nog zullen doen weten we nog niet, maar God zal ons de weg wijzen.

 

Liefs, Wietske en Sharon

 

Ps. Hier volgen nog wat foto’s van ons dagje Targu Mures!DSC_0183 DSC_0180 DSC_0163 DSC_0205 DSC_0242