De fundering

De fundering

Posted by on aug 27, 2013 in Zomerreis 2013 |

 

Lieve schaapjes,

 

Vandaag mochten we weer terug naar ons eigen dorpje Chinari. De bouwers moesten helaas op een erg ongezond tijdstip opstaan, maar ach dan heb je wat aan je dag moet je maar denken. Aangekomen in Chinari zouden we opgewacht worden door een graafmachine die ons zou helpen met het uitgraven van de nieuwe fundering. Uiteraard was er natuurlijk geen graafmachine, ontzettend typisch Roemeens. Gelukkig hebben wij de tijd goed benut met het uitgraven van de oude bekisting. Enige tijd later kwam dan toch de graafmachine die met luid gejuich begroet werd. De bouwers werden na het kinderwerkprogramma uitgebreid met het kinderwerkteam waardoor er goede meters gemaakt konden worden. We hebben Chinari vandaag verlaten met een bijna nieuwe fundering en bekisting. Morgen gaan we de bekisting waterpas maken en dan is het wachten op het cement. Na het storten van het cement is de fundering klaar en houdt ons werk hier op. Vanwege het uitharden van het cement (wat een paar dagen duurt) is het voor ons niet haalbaar meer om het huis verder af te maken. Care Foundation zal zorgen dat dit alsnog gebeurt.

 

Het gezin wiens huis verplaatst moest worden is 1 van de gezinnen die een nieuw huis zullen krijgen. Hoewel we weten dat zij uiteindelijk een goed huis zullen krijgen is het schrijnend en moeilijk om te zien hoe zij nu moeten leven. Wij hopen en bidden dat de bouw van hun nieuwe huis snel zal gaan. Willen jullie daar ook voor bidden?

 

Het kinderwerkprogramma was vandaag weer ontzettend leuk, de kinderen waren heerlijk actief. We hebben genoten van het David en Goliath verhaal en de kinderen konden geen genoeg krijgen van het kat en muis spel. Ook hebben we weer met de kinderen gezongen en gespeeld. Heerlijk om te zien dat zoiets ‘kleins’ zoveel groots kan doen.

 

Morgen is dan weer onze laatste dag in Chinari. Ongelooflijk hoe snel de tijd gegaan is en wat is er veel gebeurd. Het is gek om morgen voor de laatste keer naar Chinari te gaan en ook het afscheid zal veel met ons doen.

 

Lieve groet,

 

Pauline en Wietske

 

DSC_4293

 

DSC_4253

 

DSC_4247

 

DSC_4228

 

DSC_4225