Laatste dag

Posted by on aug 28, 2013 in Zomerreis 2013 |

Hello allemaal,

 

daar zijn we dan bijna aan het eind gekomen van een intensieve reis. Wat hebben we veel meegemaakt in de korte tijd dat we hier waren. De tijd is echt voorbij gevlogen.

Als groep zijn we naar elkaar toegegroeid en delen we lief en leed met elkaar. We ondersteunen elkaar bij moeilijke momenten en hebben veel plezier bij de leuke dingen die gebeuren.

 

We zijn inmiddels aardig vermoeid en een aantal van ons kijken al uit naar het moment dat ze weer in eigen bed liggen. Ondanks dat konden we ook de tweede week alles geven wat nodig was om het kinderwerk vol overgave te doen. We hebben veel liefde gegeven, maar zeker zoveel liefde terug gekregen. Hoe geweldig is het om de kinderen te zien lachen en hoe ze genieten van een high-five, een knuffel of een hand en al helemaal van het samen spelen en zingen. God zorgt ook voor hen in die moeilijke omstandigheden en dan is het op dit moment moeilijk om dat ze los te laten.

We hebben ook veel voor hen en hun ouders gebeden in deze moeilijke omstandig. Willen jullie dat ook blijven doen?

 

Er is al veel over geschreven en ook vandaag wil ik het er over hebben. De bouw is niet geworden, wat we er van gehoopt hadden. Tegenslag op tegenslag kregen we te verwerken. Ondanks hebben we alles gegeven om er iets van te maken. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen, dat God niet wil dat we in Chinari een huis bouwen. We hebben vanaf het begin van de reis gebeden om een goede afloop, maar God heeft anders beslist. Ik zie het persoonlijk als een falen en vond het ook erg moeilijk om die mensen achter te laten met alleen maar een houten bekisting. Het regende vandaag namelijk veel en het was niet mogelijk voor de betonwagens om naar boven te rijden. Onze bus gleed al weg, laat staan zo’n grote vrachtwagen. Weer een teleurstelling, weer veel vragen, teleurstelling en verdriet.

Ook dit hebben we voor God gebracht en in een kringgebed aan hem voorgelegd. We geloven dat God in alle omstandigheden voor deze mensen zorgt en we hebben gebeden dat het huis snel gebouwd mag worden. Wij hebben het allemaal in Gods handen gelegd en wij moeten het nu letterlijk los laten. Dit valt zeker niet mee. Wilt u daarom ook voor ons blijven bidden?

 

Met de tolken hebben we een super leuke tijd gehad en ze hebben ons fantastisch geholpen.

Menig verhaal en gesprek is voor ons vertaald. En ook hen moeten we weer achter laten. We gaan ze missen!!1

Eva gaat 28 september trouwen. We hopen dat het een mooie dag voor haar en Augustin mag zijn.

Anisoara gaat weer in Eremitu haar kinderwerk oppakken. Wat een geweldige gave heeft zij van God gekregen.

 

Oh ja, mijn baard ga ik ook zeker missen! Wat waren we onafscheidelijk en konden we het goed met elkaar vinden. Elke dag stond mijn baard tegelijk met mij op en ondersteunde mij in alles. En na een lange dag gingen we heerlijk samen slapen. We lagen nog net niet lepeltje-lepeltje.

 

Morgen voorbereiden op de reis naar huis en dan vrijdag op tijd vertrekken naar Hongarije.

 

Hartelijke groeten,

namens de Irina zomerreis groep 2013,

Johan Gunnink