Heerlijk ruikende bus

Heerlijk ruikende bus

Posted by on dec 23, 2013 in Winterreis 2013 |

Zondag 22 december

 

Na een nacht van 800 uur slaap was het weer tijd om naar een “heerlijk ruikende” bus (dit licht ik vanwege plaatsvervangende schaamte niet toe) te strompelen. Al vrij snel reden we spontaan tegen de grens van Roemenië aan. Overigens ook tegen een bloembak wat bevestigd dat vrouwen kunnen rijden en mannen dus niet. Oké, dit klinkt misschien niet aannemelijk voor de mannen, maar het was toch écht iemand van de leiding (twee mannen).

 

Verder hebben we onder de reis schapen gezien, we zijn als een kanonskogel van de berg afgevuurd en er was zelfs sneeuw. Verder zijn er geen bijzonderheden naast het feit dat Sven een prachtig vignet heeft gekocht met het verkeerde kenteken, nadat we twee uur in de rij hebben gestaan om er überhaupt één te kopen. Deze geldt overigens ook voor de terugweg, dus mochten we niet in Nederland aankomen: dan zitten we nog ergens in Hongarije:) Na een laatste stop bij de Mc Donalds, moesten we nog een half uur rijden naar Eremitu.

 

We zijn hartelijk ontvangen in het huis van Anisoara met typisch Roemeense gastvrijheid. Een uur later kwamen we aan in een plaatsje dichtbij Eremitu, waar we deze week verblijven. We zijn ook daar vriendelijk ontvangen met Palinka(er ontstaat hier nu ruzie over hoe je het schrijft) maar dat maakt niet uit want het is toch niet te zuipen. De laptop legt bijna het loodje, dus het is klaar nu. Nu gaan we slapen, want morgen is het weer vroeg dag. Het is zelfs te laat om ‘m nog te uploaden, want Sven heeft internet en hij slaapt. Al zou het trouwens niet gek zijn om Sven wakker te maken, want hij maakt het geluid van een kettingzaag:) Daahaaaaag.

 

Heel veel liefs en kusjes en knuffeltjes en nog meer.

 

Copyright: Annemieke Tempelaar©