De Ontknoping

Posted by on aug 19, 2014 in Zomerreis 2014 |

Beste trouwe lezers,

We zijn inmiddels aanbeland op de laatste dag. De ontknoping van onze prachtige reis. Wakker worden was nog nooit zo moeilijk, want deze dag was anders dan alle voorgaande. Keihard bouwen aan het laatste huis, en afscheid nemen van de kinderen stond ons te wachten. We begonnen deze dag onverwachts met 1 zieke en 1 kreupele in onze groep.

Aangekomen in het dorp met de zieke thuisgelaten en de kreupele in ons midden, stonden de kinderen alweer op ons te wachten. De stralende lach op de gezichten gaf ons weer energie. WE HADDEN ER ZIN IN. Zowel de bouw als het kinderwerk werden een enorm succes.
Het favoriete spel van de kids stond ’s ochtends op het programma: de stoelendans. Met tentharingen als stoelen en het nummer Cloudbreaker als ondersteuning zat de sfeer er goed in. Vlak voor de lunch sloot de bouwgroep zich aan bij de kinderwerkgroep voor het meest emotionele moment van de reis: de zegening en het afscheid van de kinderen. Elk kind werd de handen opgelegd en kreeg de zegen van God mee. Tranen vloeiden en knuffels werden uitgedeeld. Voor iedereen was duidelijk: wij hebben een band met deze Roemeense kinderen, en het afscheid viel ons zwaar. Waar de taal een barriere vormt, overwint de liefde van God.
De bouwploeg buffelde de middag door om het tweede, het laatste huis af te bouwen. Het laatste restje energie werd gegeven. Het resultaat mocht er wezen. Om klokslag 4 uur overhandigden wij de sleutel aan Janos: zijn gloednieuwe huis was af.
Onze missie was geslaagd, en dit gingen we vieren met een etentje in Sovata. Van tevoren drukte Rens ons op het hart: gedraag je alsjeblieft als een nette Roemeense gast. Echter, alle remmen gingen los deze avond. Na nog geen vijf minuten was de groep een liefdeskoppeltje rijker: het vierde stelletje. Na heerlijk eten, blote billen en slechte roemeense muziek bevonden we ons op de dansvloer. Eindconclusie: we hebben ons deze avond ouderwets, asociaal Hollands gedragen.
Gelukkig mogen we morgen tot tien uur in bed blijven liggen.
Gegroet en tot vrijdag,
getekend,
Bart & Bart.