Dag 1 en 2 – 24 uur van reizen

Posted by on dec 16, 2010 in Winterreis 2010 |

Beste familie, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden,

Exact 24 uur na vertrek vanuit Nieuwland zijn we dan toch eindelijk aangekomen bij motel Katarina. Een nacht van enkele uurtjes slaap, en  verdere uitputtingen van het reizen, maakt dat ik nu behoorlijke brak dit blog zitten te schrijven. Moe maar ook dankbaar voor een voorspoedige reis.

Van tevoren dachten we veel vertraging op te lopen door weer en verkeer, maar uiteindelijke bleek dit zeer mee te vallen. Wel hadden we vannacht in Duitsland last van sneeuwval, regen en (dichte) mist, waardoor we niet met Jan-Willem-Burgler-snelheden door konden rijden. Mede hierdoor zijn we dus ook een paar uur later bij het hotel aangekomen dan wat andere jaren normaal was.

De sfeer in de groep is geweldig. We hebben een enorme berg plezier met elkaar en ook al duurt het reizen nog zo lang; met elkaar is het goed uit te houden. Hoewel; Elze moest nog wat wennen aan haar nieuwe buddy… Guess who that is!?

Na vanavond een hoop schnitsels met koude patat te hebben verorberd, een (primitieve) douche te hebben genomen en al aan enkele nieuwe talen gewend te zijn (of niet, Roel vanavond: ‘Ich möchte gerne deux bier.’) zijn we een beetje bijgekomen.

Tijdens de avondsluiting zojuist, heb ik een stuk voorgelezen uit ‘De volmaakte vreemdeling’, een roman waarin een gesprek tussen Jezus en hoofdpersoon Nick is uitgeschreven. Nick heeft allerlei vragen rond het geloof, o.a. of je door goede daden bij God in aanzien komt. Jezus legt hem uit van niet, omdat op Jezus na niemand zo groot is om de kloof tussen God en de mensen te overbruggen.  Voor ons als Roemeniëgroep lijkt het soms zo goed van onszelf dat wij iets goeds gaan doen voor de armen in Roemenië. Een bepaalde trots komt naar boven en daarbij ook de gedachte dat we hiermee pluspuntjes hebben bij God. We hebben o.a. gebeden dat God ons uit deze gedachten mag wakker schudden. Ook in Roemenië mogen we dienen uit liefde!

Nu moeten we maar snel gaan slapen, want morgen staat ons nog 600 km reizen door Roemenië te wachten richting onze eindbestemming, Sarateni. We hopen jullie elke dag met een blog bij te praten. Dit blog is pas donderdagmiddag geplaatst ipv dinsdagavond bij gebrek aan internet.

Groeten!

Jeroen en de rest van de Roemeniëgroep