Winterreis 2015 Dag 2

Posted by on dec 23, 2015 in Winterreis 2015 |

22-12-2015 Winterreis dag 2

Hallo lieve thuisblijvers!

Na een welverdiende nachtrust was het dinsdagochtend om 8 uur tijd voor het ontbijt. Onder het genot van heerlijke roerbakei gemaakt door Christiaan werden voorgaande dag en nacht besproken en werden er plannen gemaakt. Want, om later in de week voedselpakketten uit te kunnen delen moesten deze natuurlijk eerst worden gevuld. Daarom werden er weer twee groepen gemaakt waarvan er één naar de Slegros, een hele grote supermarkt, en de ander naar de markt ging.

Zelf ben ik mee geweest naar de Slegros. Door goede voorbereidingen stonden de karren met de producten voor de voedselpakketten al snel klaar. Maar er moest, het blijkt na gisteren een traditie te worden, weer worden gewacht. Nu ging het om de truck die de producten naar ons verblijf zou brengen.  Maar met zo’n gezellige groep is wachten natuurlijk geen probleem. Er moesten nog boodschappen worden gedaan dus besloten we die meteen bij deze groothandel te doen. Door de grote schappen met erg veel keuze was dit niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk stonden we met de ingrediënten voor een rijstgerecht met kerrie bij de kassa. Niet iedereen was het hier mee eens, er was ook een team saté, maar team kerrie had gewonnen.

De truck was nog steeds niet gearriveerd, evenals de andere groep die dekens en appels aan het halen was. Dit leed werd echter verzacht door de aanwezigheid van WIFI in een hoek van de winkel. Wij kwamen dus de tijd wel door en hebben een teken van leven kunnen geven aan vrienden en familie.

Even later was het dan toch tijd de producten in te laden. Met z’n allen en met de hulp van de bestuurder van de truck was dit zo gedaan. We reden naar ons verblijf en begonnen uit te laden. De groep vormde een geoliede machine en via een rij werden de producten van de vrachtwagen naar de gezamenlijke ruimte doorgegeven of indien mogelijk gegooid. Zonder barsten en scherven stonden de producten binnen een recordtijd geordend binnen.

Daarna vertrok het boodschappencomité bestaande uit Emile, Christiaan, tolk Alexandra en ikzelf naar de Penny Market. Er was namelijk tijdens de lunch gebleken dat we toch meer aten dan we dachten en dus moest er brood en beleg voor het ontbijt van woensdag worden gehaald. Er werd goed ingeslagen waarna we terugkeerden naar onze huisjes.

Op een of andere manier raakte iedereen toen in de chillmodus. Bedden werden opgezocht, Oreo’s gegeten en liedjes werden gezongen. Daarnaast wist Peter nog een lach op ieders gezicht te toveren door te vallen bij het springen over een toch iets te hoog hekje.

Om 8 uur was het dan eindelijk tijd voor het avondeten. Het was een beetje behelpen omdat de eetruimte voor een groot gedeelte gevuld was met producten voor de pakketten. Door een nieuwe tafelopstelling hebben we echter heerlijk en gezellig kunnen eten.

Door het late eten moest er wel snel door worden gegaan met het vullen van de pakketten. Christiaan nam de leiding op zich en legde uit wat de bedoeling was. Er was een voorbeeld, en het was de bedoeling dat voorbeeld 53 keer na te maken. Iedereen kreeg een paar producten toegewezen en de lopende band begon. Hoewel er soms wat opstopping was bij de dichtplakafdeling ontstonden al snel stapels voedselpakketten.

Toen werden de capaciteiten van regisseur Christiaan getest. Verschillende stapels vielen om waardoor tape losschoot en dozen kapot gingen. Daarnaast bleken er in elk pakket niet één, maar twee zeepjes te moeten. Maar het hoofd werd koel gehouden en aan het eind van de avond stond er een mooie stapel goedgevulde dozen.

Maar voor iedereen rond half 12 dan ook daadwerkelijk zijn bed op kon zoeken moest de dag nog afgesloten worden. Er werd een Bijbeltekst voorgelezen, Jesaja 35:4-7, en daarna werd er onder begeleiding van Paulien op gitaar gezongen. De vrouwen zochten gauw hun bed op en de mannen borrelden nog wat na. Op naar dag drie, de dag waarop we de eerste voedselpakketten gaan uitdelen.

Liefs Esther

 

20151222_212217[1]