Winterreis Dag 6

Posted by on dec 27, 2015 in Winterreis 2015 |

Lieve familie en vrienden,

Op deze 2e kerstdag mochten we ook weer voedselpakketten uitdelen. Dit keer in het dorpje genaamd ‘Eremitu’. In tegenstelling tot de andere dorpjes, was Eremitu heel dichtbij. Zo’n ongeveer 10 minuutjes rijden. Ook wonen onze tolken, Alexandra en Adriana in dit dorp. Gek eigenlijk, om te bedenken dat zij dan in hun eigen dorp voedselpakketten uitdelen.
Het verliep soepel en ook was dit keer de shock minder groot, omdat in dit in verhouding tot de andere dorpjes een wat ‘rijker’ dorp is.
We begonnen bovenaan; we stopten de auto waar wat dorpelingen zich verzamelden. Hun naam werd opgenoemd waarop zij vervolgens naar de bus liepen en een pakket kregen aangereikt.
Op deze manier gingen we wat verderop in het dorp ook aan de slag.
Tussendoor werd door de vader van de tolken aan Martijn, Chris en Peter verteld dat er nog een heel arm gezin buiten Eremitu woont, die wat extra’s konden gebruiken ook al hadden zij al drie pakketten gekregen. Daarom gingen Martijn, Chris en Peter even naar huis om wat overgebleven producten, van de pakketten, te halen en vervolgens af te geven bij dat genoemde adres. Op dit adres was een klein huisje bestaande uit twee kamers, waar drie gezinnen leven. Zij waren echt héél dankbaar voor dit gebaar, hebben hen vaak bedankt, en zelfs voor hen gebeden. Hoe gaaf is dat!

Nadat we helemaal klaar waren met uitdelen, gingen we nog even zitten bij de ouders van de tolken. Deze familie is heel gastvrij en zorgde voor een hapje en een drankje.
Hierna gingen we weer met lege bussen en aanhangwagen naar ‘huis’. Even lunchen en bijkomen.
Na het lunchen hebben we even alle dozen en ‘teringzooi’ zoals de tolk zou zeggen (want dat is haar aangeleerd) opgeruimd.
Verder was het een heerlijk rustig dagje, ook omdat we geen nieuwe pakketten meer hoefden te maken. Zo kan iedereen even lekker uitrusten van deze drukke en indrukwekkende week.
Voor morgen hebben we een brunch gepland staan en verder zien we hoe de dag loopt.

Bedankt voor lezen van deze blog!

Liefs,
Paulien