Winterreis Dag 7

Posted by on dec 27, 2015 in Winterreis 2015 |

27 december 2015 De laatste dag

De laatste dag voor we terug gaan. Geen verplichtingen. Heerlijk met de groep. Uitslapen. Gisteren besloten dat we beginnen met de brunche. We hebben heerlijk kunnen uitslapen. Afgesproken dat we 11.30 uur gaan brunchen. Emile met de brunche commissie in de auto gestapt om kwart voor tien. Broodjes halen, croissantesjes, eieren etc.
Daarna de tafel klaar gemaakt zodat we, zoals afgesproken, om half twaalf kunnen gaan brunchen. Vijf voor half twaalf checken Emile en Nico of iedereen er is. Missen we twee mannen, nee, zeker geen vrouwen. De dames waren stipt op tijd. Liggen Roniel en Peter nog te ronken. Door de hele groep wakker gemaakt door met deksels te slaan.
Nummer een komt 11.29 uur aanlopen maar wil eerst nog even roken, de tweede schuift helaas te laat aan.
In Nederland ben je al gauw een uurtje aan het brunchen. Omdat je in Roemenië wat minder dingen kan inslaan ben je met een halfuurtje klaar.
Daarna afwassen, opruimen en ff chillen.
Kwart over een de kerstnachtdienst van Gert Hutten, Koepelkerk, in geknipte versie beluistert. Lekker buiten in de zon bij elkaar als een soort ‘hagenpreek’. Kern van zijn overdenking, Jezus is het antwoord, maar wat zijn dan jou vragen.
Om 14.30 uur naar Sovata gereden om wat rond te lopen en souvenirs te kopen.
Nadat Emile als enige wel souvenirs had gekocht zijn we appartementswaarts gegaan.
Daarna de aanhanger en de tolken naar huis gebracht en begonnen met eten koken. De dames en 2 heren in het ene huisje de groenten en Samuel en Leon de vissticks. Vissticks klaar maken blijkt toch lastiger dan gedacht. Er klinkt regelmatig geschreeuw uit de keuken ,help me dan , maar wij laten het los.

Tijdens het avondeten hebben we de reis geëvalueerd. Iedereen heeft een prachtige reis gehad en heeft de groep als fantastisch ervaren. In de groep is geborgenheid en kan iedereen zich zelf zijn. We hebben samen gelachten maar ook gehuild. Wij als leiding hebben deze reis als zeer bijzonder ervaren we voelden ons een met de groep. Ook de tolken hebben hun bijdrage geleverd en ook zij waren onderdeel van de groep.
Ondanks het wat vreemde begin van de reis hebben wij zeker op dit soort momenten de nabijheid van onze God ervaren.
Dit bleek ook gisteren ook toen de vader van de tolken na de koffie voor ons gebeden heeft voor een veilige terugkeer, ook bedankte hij ons dat wij onze gezinnen en families hebben achter gelaten om tijdens de kerstdagen iets van Gods grootheid te laten zien door pakketten uit de delen aan de allerarmsten. Deze mensen zijn ook oprecht dankbaar, prachtig !
Ter afsluiting van de maaltijd en de dag hebben we God gedankt voor alles wat wij mee mochten maken en of Hij ons wil helpen hetgeen  we gezien en meegemaakt hebben en plekje te geven.  Verder hebben we gebeden voor een goede terugreis en dat we allemaal weer veilig thuis mogen komen.

Nadat de afwas gedaan is, zijn we met zijn allen bij het kampvuur wezen kijken. De beheerder heeft een vuur opgestookt in de buitenlucht met vlammen van wel vier meter hoog.
Morgen wacht ons een belangrijke dag, we hopen hier om 7:30 weg te rijden naar het vliegveld Sibiu een reis van ongeveer 2 ½ a 3 uur. We vliegen om 12:15 en hopen dan uiteindelijk ongeveer rond 16:00 uur aan te komen bij de Boogkerk.
We willen jullie vragen om voor ons te bidden voor een veilige terugkeer naar huis.

Voor nu welterusten en tot morgen.

Groeten Nico en Emile.