Dag 3 Roemeniëreis 2016

Posted by on jul 23, 2016 in Zomerreis 2016 |

Hallo lieve mensen,

Ondanks de slechte voorspellingen was dag 3 wederom een enorm hete dag op de bouw. Wij als Hollanders zijn daar niet zo aan gewend en hadden het af en toe zwaar zowel lichamelijk als geestelijk. Vooral ook omdat het eigenlijk weekend is en wij (Giel, Peter, Leon Robin en ik) toch aan de bak gingen. Onze Roemeense bouwvakkers Attila en Csaba hebben daar nauwelijks last van en gaan als een speer.Wel is het zo dat het niet altijd even makkelijk communiceren is met Roemeense bouwvakkers. Tegelijk zijn de bewoners rondom ons aanwezig en benieuwd naar hun nieuwe huis, zie ook onderstaande foto waar ze op/in hun nieuwe huisje zitten.  Al met al een bijzondere situatie die je in Nederland niet gauw zult vinden. Zo’n huisje is voor onze begrippen een grote schuur, maar voor deze mensen een klein paleisje. Hoe bijzonder is dat….Tegelijk voel en hoor je ook de lichte jaloezie van de buren daar. Elk huisje is eigenlijk een bouwval en zou vervangen moeten worden, maar ja….Voor God is niets onmogelijk maar voor mensen…..

Tot zover de bouwupdate namens Kees

 

Beste mensen,

Samen met Lysa, Sanne, Martijn, Chistiaan, Roniel, Alexandra, Samuel, Paulien en Nadya hebben we het kinderwerk verder vorm gegeven. We hebben hiervoor een aantal spullen gekocht, boodschappen gedaan en tevens nagedacht over de invulling voor komende week. Onze planning voor het kinderwerk in Chibed gaat helaas niet door vanwege diverse andere activiteiten met kinderen die samenvallen komende week. Waarschijnlijk zullen we het kinderwerk gaan doen in omliggende dorpen

Komende maandag gaan we in ieder geval starten en we hebben er erg veel zin in, we kunnen niet wachten om daadwerkelijk de kinderen een fijne week te bezorgen.

Morgen is het zondag en hopen we naar de kerk in Eremitu te gaan, hier is de vader van Alexandra voorganger. morgen zullen we ook verhuizen naar andere huisjes op het terrein en blijven hier tot dat we naar huis gaan. Momenteel is onze groep verdeeld over twee huizen waarvan er één aan de overkant van de weg ligt. Praktisch is het niet,maar het is een erg mooi huis en de eigenaresse is erg betrokken, de jongens worden lekker in de watten gelegd.

We wensen jullie een gezegende zondag toe en groet van ons allemaal!

vr gr Harry

 

CIMG7514 CIMG7515 IMG_0727 IMG_0733 IMG_0737 IMG_0743 IMG_0745 IMG_1101 IMG_1112 IMG_1115 IMG_1136 IMG_20160723_140717 IMG_20160723_144127 aanwezig rondom de bouw