Dag 6

Posted by on jul 26, 2016 in Zomerreis 2016 |

Dag papa’s, mama’s en vrienden

Deze blog wordt geschreven door Robin en Martijn. Robin vertelt iets over de bouw en Martijn gaat iets over het kinderwerk vertellen. Bij voorbaat al excuses voor de spellingsfouten, Martijn heeft “dicselie” (Dyslexie).

De dag begon vandaag al goed, het brood was weer eens te laat, dit keer kwam de bakker 5 kwartier te laat bij ons huisje aan. Wij hadden de hoop op een ontbijt al opgegeven en zaten al klaar in de bussen om te vertrekken, we hebben met niet zo vriendelijke woorden de bakker vertelt dat hij het brood voor vandaag zelf mocht houden en dat hij de komende dagen ook niet meer langs hoeft te komen, omdat wij het brood wel bij de supermarkt gaan halen… Veel te laat zijn we dus vertrokken van huis om met de busjes naar Chibed en Balusierè te rijden. Nadat de bouwbus in Chibed de zijstraat naar de bouwplaats was ingereden, ben ik, Martijn, verder gereden met de kinderwerkbus. Toen we Balusierè binnen reden zagen we een man aan de kant van de weg liggen, hij was hevig aan het schokken, we hebben meteen de bus aan de straat stil gezet en Harry en ik zijn uitgestapt om de man hulp te bieden. We wisten niet zo goed wat er aan de hand was maar we waren er wel van overtuigd dat de man bij bewustzijn moest blijven en dat de ambulance moest komen. Een omstander heeft 112 gebeld en wij hebben de man met water gekoeld en geprobeerd bij bewustzijn te houden. Na 10 minuten was de ambulance er al, was een hele goede bus, wat we niet verwacht hadden, omdat alles hier in Roemenië er zo pauper uitziet. We waren blij dat we de zorg van deze man konden overdragen aan vakmensen en we zijn, iets wat ontdaan, verder gereden naar de plek waar we het kinderwerk doen.

Kinderwerk: We deden vandaag het kinde rwerk in de schaduw en dat zorgde ervoor dat het een heel stuk beter uit te houden was dan gisteren. We hebben eerst de kinderen leuk begroet, geknuffeld en handklapspelletjes gespeeld. Daarna heeft Sanne het Bijbelverhaal van Noach en de Ark vertelt en Alexandra vertaalde dat naar het Hongaars. Het was een erg mooi verhaal en de kinderen konden er goed naar luisteren. We hebben nog een liedje gezongen over Noach en de regenboog. Na het verhaal kregen de kinderen allemaal een dierenmasker en mochten die kleuren. Nu hadden wij onze eigen Ark vol met dieren ;). De kinderen hebben meerdere keren wat te drinken van ons gekregen en met het middag eten allemaal een dubbele boterham met pasta, heerlijk. Voor de rest hebben we leuk Roemeens/Hongaarse kinderliedjes gezongen, gedanst en wat leuke spelletjes gedaan. het was een zeer geslaagde dag!

Bouw: De bouw liep vandaag voorspoedig. De temperatuur was niet te hoog en er waren veel wolken aanwezig waardoor we langer konden blijven, maar liefst tot half 5! Op deze dag hebben we de zijkanten van het eerste huisje erin geplaatst, een deur en ramen uitgezaagd en platen op het dak aangebracht. Het hele huisje is nu zo goed als compleet, alleen moeten er kleine klusjes gedaan worden zoals de vloer, nog wat ramen en schilderwerk. Al met al kunnen we zeggen dat vandaag en productieve dag was. Toch vallen er nog veel gewonden op de bouw, er zijn talloze schaafwonden en sneeën behandelt en ik, Robin, kan ook zeggen dat ik er vrij veel last van heb. Toch gaan we door en doen we dit voor de zigeuners, het maakt ons niet uit hoe we er aan het einde van de dag eruit zien zolang we maar zijn opgeschoten met het bouwen van beide huisjes.

Kortom een gezegende dag waar we Gods leidende hand en aanwezigheid groot en veel hebben ervaren.

 

Nog even voor Nadya en Samuel, de paardenwagenteller staat op 118!

 

IMG_20160726_163032781_HDR IMG_1294 IMG_1291 IMG_1273 IMG_1271 IMG_0899 IMG_0903 IMG_1257 IMG_1260 IMG_1263 IMG_0895 IMG_0880 IMG_0877 CIMG7579 CIMG7578