Dag 4 – Relaxation and organization!

Posted by on dec 23, 2010 in Winterreis 2010 |

Lieve vrienden daar zijn we weer!

Moe maar voldaan schrijven we deze blog. Een heerlijke dag gehad met van alles en nog wat.

Vanochtend lekker ontbeten door een vers gesneden brood uit het winkeltje, gehaald door de mannelijke leiding, met alleen nutella en kaas.. wat een armoe?!

Na het ontbijt zijn Michiel, Jeroen en Roel richting Targu mures gereden samen met Jan Booij om de aanhangwagen op te halen, die nodig is, om de vele voedselpakketten te vervoeren!

Is gelukt, top!

Tijdens het ritje van deze jongens, hebben de dames inclusief Tom en Axel het stadje Saranteni verkend. Lekker een beetje rondstruinen, op zn Japans kiekjes geschoten, en de mensen gedag zeggen. Dolletjes was het.. bizar om het ambachtelijke werk als normaal dagelijks bezigheid te zien. Anti-Hollands. Wij kopen alles, zij maken alles. Zie foto.

Achter ons huis is een heuvel waar we ons gewaagd hebben aan sleetje (lees dienblad) rijden!! Helaas te weinig sneeuw om dit te doen slagen, maar des al niet te min vette lol gehad! Met een beetje improvisatie en creativiteit kom je een heel eind! Zie foto.

Rond een uur of 1 kwamen de mannen terug met de kar en hebben we samen geluncht. Tosti`s en broodje ‘pate du porc’ mmmm….

Om 13.00u zouden de pakketten worden afgeleverd, maar laat ons Roemenie kennen! Na lang wachten aan de straat, en Roelie flink bekeken en befloten is, kwamen daar uiteindelijk, 14.45u, de pakketten aan!! Yes. Het kan beginnen. De Roemeense koeriers hebben hun lolletje wel gehad met alle misverstanden  rondom het woord ‘kokkebukke…’ (vertaling: overgeven)

Deze eerste lading waren 90 pakketten, rest volgt om 17.00u.

Axel, Elze en Rianne zijn hierna de bus ingesprongen om de dichstbijzijnde supermarkt op te zoeken, deze is gevonden in Sovata. Kwartiertje rijden maar, joepie!

Gedaan.

Bij thuiskomst was het inmiddels 17.00u en was daar de 2e lichting pakketten. 85 stuks. We hebben samen met deze mensen, die de pakketten leverden, nog een lekker Nederlands bakkie gedronken.

Toen was het tijd voor het eten. En echt waar, Axel heeft voor al z’n kinders Macaroni gekookt!! Lekker joh!! Gezellig nagetafeld, met heerlijke C1000-verhalen van Jeroen en de Roelen.

Om 21.00u was het tijd voor de dagafsluiting. Rianne had de eer. Op voorbereiding op het werk wat we mogen gaan doen de komende dagen, maar met veel oog op morgen: Ceuas. Een flinke klus, gezien de armoede. We hebben een fijn groepsgesprek gehad over de verwachtingen/angsten voor wat ons te wachten staat. Niet niks…

Rianne heeft 1 Cor 13 gelezen, de LIEFDE! Zo mooi en waar.  Na alles wat we gedeeld hebben mochten we naar onze Vader gaan. Hij draagt ons. Na het kringgebed hebben we samen ‘Jezus vol Liefde’ gezongen.

En toen was het 23.00u……. tijd om te slapen.

We hopen morgen weer te bloggen, hopelijk met mooie verhalen over het bijzondere werk wat we mogen doen!

Bis morgen, Groeten Axel, Rianne en natuuuurlijk de rest!!