Dag 4

Dag 4

Posted by on dec 30, 2016 in Overige, Winterreis 2016 |

Lieve mensen,

Wat hebben we weer een prachtige dag gehad! Wonder boven wonder was Milou vandaag eerder wakker dan Kor en zij wekte ons dan ook deze ochtend wakker met het inmiddels bekende zinnetje: ‘ It’ s a beautiful daaaaay’.

Tijdens het ontbijt hadden we wat last van crusli struggles, maar desondanks was het weer smullen geblazen. Ook het inladen van ong 65 pakketten duurde iets langer dan gepland door de inmiddels bekende en typerende ochtend opstart problemen van de groep. We zaten dan ook een half uur later dan gepland in de bus, maar hè het is Roemenië dus dat kan gewoon.

Op naar Caliminesti!!
Al rijdend door de bergen genoten we van de prachtige sneeuw en heerlijke zon. OHNEE, de sneeuw begint hierdoor wel wat te smelten. Aangekomen bij het dorp begon het busje van Kor wel heel erg te glijden op de weg. We moesten vandaag voor het eerst gebruik maken van de sneeuwkettingen. Weer iets van ons lijstje kunnen afvinken! Het uitdelen van de voedselpakketten liep voorspoedig door de ontzettend fijne begeleiding van Jeroen en Anisoara. Met wat geglibber, geglij en een aantal val partijen kwamen de voedselpakketten op hun plek. Gelukkig zijn de mensen daar wel erg goed in lopen op dit glibberige ijs. Er waren mooie ontmoetingen met verschillende soorten leeftijden. Het is mooi om te zien dat deze mensen door de jaren heen er al iets beter aan toe zijn dan voorheen. Dit verandert niet de dankbaarheid van de mensen die een pakket van ons ontvingen. Na heel wat geknuffel, zingen met de kids, lol en een hoop gezelligheid namen we afscheid en gingen we terug naar de locatie. Door het enthousiasme van de kids was het afscheid nemen wel even lastig. Toen we wegreden kregen we erg veel luchtkussen en hartjes van deze prachtige kids.

Met het prachtige uitzicht is het nooit erg om weer een tijdje in de auto te zitten. Ennnnnnnn niet te vergeten de goede muziek smaak van Samuel en Rob. Deze keer sprak de muziek Kor ook erg aan. Dit is anders niet geheel vanzelfsprekend. Hierdoor vergat hij bijna om op de weg te letten doordat hij al zingend en swingend achter het stuur zat. De derde rij van de auto genoot hier enorm van.

Jeroen veraste ons nog even met een heerlijke Roemeense lekkernij. We maakten een korte tussenstop en aten kürtös. Dit was een heerlijke vervanger voor de Hollandse oliebol.

Terug bij de locatie besloten we terug te gaan naar Balauseri. Hier hebben we tassen kleding uitgedeeld die we gister niet meer in de auto gepropt kregen. Nadat we gister hadden gezegd dat we niet meer de volgende dag terug zouden komen was het dan ook een hele verrassing voor de mensen daar! Vanuit alle hoeken en gaten kwamen de kids. Al gauw kwam er een hele groep om ons heen staan en het was een mooi weerzien met onze schatjes. Gelukkig had Anisoara de boel weer helemaal onder controle en ging het uitdelen op rolletjes. Wat zijn de mensen toch telkens zo blij met wat zij mogen ontvangen van de mensen die naar ze omzien! Het werd al gauw koud omdat de zon onderging. Daardoor werd het voor de kids en ouders te koud om buiten te blijven. Voor de tweede keer afscheid nemen… Dat is nooit leuk maar hè misschien zien we door de ideeën en plannen die er zijn de kinderen in Balauseri nog wel een keer een deze dagen!

Nu is de dag echt bijna voorbij. Op naar ons Roemeense thuis!

We gingen nog even wat boodschapjes doen samen met Hanneke, Linda en Rob. Een gezellige boel. Toen we terug kwamen was het eten al bijna klaar! Dat was lekker smullen met zijn alle van de broodjes hamburgers. OCH wat zijn we toch gezond… Maar na al dat harde werken vinden wij wel dat we dat verdienen 😉

Wij zitten lekker lui op ons reed deze blog aan het schrijven terwijl de rest nog benede aan het ploeteren is met bloed, zweet en tranen om de pakketten voor morgen aan kant te brengen. OH ik hoor net een kreet van blijdschap dat denk ik betekend dat ze het hebben volbracht! Wat een kanjers hè!!

ENN de blog is nu af dus dan kunnen wij stinkies nu lekker gaan douchen!!!

Als u nu maar niet het idee krijgt dat wij niets uitvoeren want doen we zeker wel! Ons ‘stinkende’ best.

HEEEEL VEEEEL KNUFFELS EN KUSJES VOOR JULLIE BLOGLEZERS <3

Liefs Mirthe & Milou

Ps een extra knuffel voor onze boys (Ruben en Sander) (omdat ze het zo leuk vinden dat wij dit hier nu inzetten.)