Dag 5 – 1e uitdeeldag @ Ceuas

Posted by on dec 25, 2010 in Winterreis 2010 |

Lieve allemaal,

Moe en alweer voldaan zitten we hier achter de laptop.. waar zullen we beginnen?!

Een drukke/mooie/liefdevolle/positieve dag hebben we mogen beleven.

Vanochtend vroeg aan het ontbijt om vervolgens met een volgeladen bus en aanhangwagen te vertrekken. Vandaag 91 pakketten uitdelen, wauw!! We hebben eerst Jan en Elly Booij opgepikt en Eva, onze tolk deze reis. Eenmaal aangekomen in Ceuas stroomde al snel het dorp leeg met inwoners die graag wilde zien wat er ging gebeuren. Er werden paarden en wagens geregeld, om met de pakketten de berg op te gaan. Mooi om te zien, alle zigeuners hielpen mee! Axel en Roel zijn, toen de pakketten vanuit de aanhangwagen overgeplaatst waren naar paard en wagen, weer teruggegaan naar ons huis om de rest van de pakketten te halen. Het lukte niet in één keer om alles mee te krijgen. Dit was voor hun een reis van 2 uur, heen en terug, wat een helden!!

Het was erg goed! Het uitdelen, de contacten, het spelen met de kinderen, voor mensen bidden, en het geleerde zinnetje van Eva ‘dumnezeu sa te binecuvinteze’ (God zegent u) te mogen meegeven aan de gezinnen in Ceuas! een zinnetje wat we inmiddels kunnen dromen en noooit meer zullen vergeten!

Nadat we klaar waren met de pakketten uitdelen zijn we met z’n allen het kerkje ingegaan van Ceuas om te danken voor deze mooie dag, samen met ‘broeder Philip’, voorganger van deze gemeente. Hij heeft ons geweldig geholpen en had zijn lijst met gezinnen exact op orde. Een Roemeen met structuur… ze bestaan! Hij had een Bijbelstukje voor ons, psalm 128. Daarna hebben we samen gebeden, allemaal tegelijk-door elkaar heen! Bijzonder.

We hebben vanavond samen met Jan en Elly Booij (vandaag 40 jaar getrouwd, Gefeliciteerd!) en Eva (tolk) Alex, Magda en Clara ge-winterbbqt. Heeeerlijk. Veel gezelligheid, aan een lange tafel met z’n allen! En toen was daar de afwas….. wát een berg!!!!! Maar samen kunnen we alles, zo ook dit! Lekker muziekje op en gaan met die banaan.

Vanavond hebben we buiten bij de vuurkorf onze dagafsluiting gehad. Roel had een stuk uit Filippenzen. Ook hebben we dag geëvalueerd, uitkomst: een mooie, gave dag met veel dankbaarheid naar Boven!

En nu…. Gaan we heeeel snel naar bed! Tis inmiddels half 1 en het liefst lagen we nu al lang en breed te slapen, maar we willen jullie onze belevenissen natuurlijk niet onthouden!

Dus, slaap lekker! Pofte Bûne!!!!

Lieve groetjes van Kristel, Jeroen en Rianne en iedereen die al wel lekker op 1 oor ligt!