Dag 7 – Erimitu

Posted by on dec 27, 2010 in Winterreis 2010 |

Dag lieve mensen,

Vandaag moesten we na een lange avond vroeg uit de veren, 8 uur ontbijt! Na dat we de aanhanger met voedselpakketten achter de auto gehangen hadden, gingen we naar de kerkdienst in Erimitu, in de kerk waar Jan voorganger is. De kerkdienst was erg indrukwekkend! Er werd gebeden voor een meisje, Adriana, die dinsdag wordt geopereerd. De manier waarop er gebeden werd voor haar, ging door merg en been. Zoveel passie en emotie die in het gebed naar voren kwamen. Sommigen van ons konden het dan ook niet droog houden. We hebben een paar liederen gezongen voor hun, en Axel werd speciaal naar voren geroepen door Paul Crisan om een lied te zingen (blind man). Het was een lange kerkdienst (2.5u), maar echt de moeite waard, (zegeningen).

Zo bijzonder, die openheid, groot geloof en liefde voor elkaar! Een voorbeeld.

Na de kerkdienst zijn we bij de ‘leider’ van het dorp uitgenodigd om wat te komen drinken en de traditionele gebakjes te eten. Mmmmm..

Na het gezellige half uurtje zijn we op weg gegaan om de pakketten uit te delen. En weer zien we de kracht van God. We kwamen bij het eerste huis aan, en Jan vertelde dat de man die daar woont, in het verleden compleet verlamd is geweest, maar ook compleet is genezen, hoe prachtig is dat? Ook Rupi, Robi en Csabi waren mee (zij wonen in het ‘Dovehouse’ in San georgiu) om naar de kerk te gaan, te tolken en helpen met het uitdelen van de pakketten. Ook Eva was er weer! Het was zoals de andere dagen weer gezegend.

We zijn naar huis gegaan, iedereen heeft lekker gedoucht, en toen hebben we heerlijk pizza gegeten. Net een kleine dagafsluiting gehad, nu is iedereen lekker aan het chillen. Exact nu (lees 00:15) is mijn lieve Bud jarig (VERGEET HEM NIET TE FELICITEREN).

Morgen gaan we kinderwerk doen in Deda, dat gebeurt rond het middaguur, dus we kunnen eindelijk heerlijk voor een paar uurtjes langer in ons bed blijven stinken.

Lieve familie etc. bedankt voor jullie gebed en we houden jullie op de hoogte!

Liefs,

Elze en haar dierbare schaapjes.

Ps. Ma, je kan gewoon reageren hoor, als het niet kan, ligt het echt aan jou! Ik hou van je.