Dag 4 & 5 – Nu is het echt begonnen!

Dag 4 & 5 – Nu is het echt begonnen!

Posted by on aug 10, 2011 in Zomerrreis 2011 |

Door: Guido

Het is nu woensdagavond. Gister vergeten te bloggen, daarom maar een keertje een verhaaltje van twee dagen. Gister ging het kinderwerk ongelofelijk goed gestructureerd. Echt te gek. Niek en Remco hadden de leiding. We gingen met de kids zingen zoals altijd. Deze keer hadden we een plek afgezet waar de kinderen niet mochten komen. Dit zorgde voor veel rust. Op diezelfde plek gingen we toneel spelen en de kinderen zaten netjes aan de zijkant op de grond toe te kijken. We gingen het verhaal uit de Bijbel doen: ‘Laat de kinderen tot mij komen.’ Ik speelde Jezus, Niek en Remco waren Johannes en Petrus, Sharon, Geanne en Elze speelde de kinderen en Lysa was de moeder. Het ging redelijk goed, kon beter, maar de kinderen genoten ervan en dat is het belangrijkste. Na het toneel gingen we spelletjes doen op het veld. We gingen van de ene kant naar de andere kant rennen met de kids. Dit gebeurde echter wel als tijger, kikker, olifant, en als aapje.

De bouwers hadden een relatieve korte dag. We stopte namelijk om 2 uur, omdat er weinig gedaan kon worden met de middelen die we hadden. ’s Avonds hadden we een evaluatie van Sharon. Het ging over het in handen leggen van God. Jezelf totaal aan Hem overgeven. Het was een mooie avond, waarbij er vele verhalen op tafel kwamen. Daarna heb ik zelf nog met Eva gepraat, ze vertelde me dat ze Marjan een hele speciale lieve vrouw vond. Dat kon ik alleen maar beamen! Ik ging met een goed gevoel naar bed en iedereen moest uiterlijk 12 uur naar bed, anders zwaaide er wat :p.

Vandaag was het echt begonnen! Vandaag regende het ’s morgens en gingen we een uurtje later weg. Ik ging mee met de bouw, dus weet ik niet exact wat er bij het kinderwerk gedaan is. Ik weet wel dat het een zware en leerzame dag was op de bouw. We gingen het hout beitsen, de hele dag. Joepie! Het was op een gegeven moment echt vervelend. De hele dag lang dit te doen. Dit leidde ook uiteindelijk naar het feit dat we elkaar gingen aanvallen met beits en dat met name Roel en ik er helemaal onderzaten. We gingen door tot een uur of vier en toen was het wel welletjes. De andere helft van de groep hield zich tot die tijd bezig met het waterpas maken van de fundering. Het was een Roemeense fundering. Hierop moet een Nederlandse bouwpakket komen. Dit was dus onmogelijk. De hele dag hebben vooral Marco, Harmen, Rens en Gerben geprobeerd de funderingen waterpas te krijgen. Het kost veel tijd, maar het moet. We hebben geen keus, willen we een mooi, goed stevig huis bouwen. Gelukkig hebben we Jezus als hoeksteen!

‘ s Avonds hebben we ergens bij een pizzeria gegeten. Dit omdat we laat thuis waren en geen fut meer hadden voor het eten koken. Nu merken we dat de energie echt uit ons gezogen wordt. Het is nu half elf geweest en ik ben ontzettend moe. Dit is hoogst ongebruikelijk voor mij. Ik ga zo lekker slapen, zodat alle inspanningen niet zijn tol gaat eisen morgen.

Nu is het echt begonnen!