Dag 12 – Laatste dag Roemenië 2011

Dag 12 – Laatste dag Roemenië 2011

Posted by on aug 17, 2011 in Zomerrreis 2011 |

Door: Lysa

Zittende met Sharon en Jeroen in het huisje mag ik dit verhaaltje aan jullie vertellen. Ondertussen heerlijk met Jeroen’s trouwe aanhangsel (gitaar) liedjes zingen voor onze God. Vergeleken met de andere dagen was het vandaag een behoorlijk rustige dag. De zon scheen en we konden heerlijk rustig opstarten, 11 uur! Dat was ook de reden dat we gisteravond tijd vrij konden maken voor een flink kampvuur. Bijna de hele groep genoot mee van de kampvuurliedjes en het kampvuurbier. Naast dekens werden er nu ook matrassen de heuvel opgetild. Ja ja, de sfeer blijft erin!

Vanmorgen moesten er toch nog redelijk wat mensen door een toch lachende Rens worden wakker gemaakt. De een wat brakker dan de ander en de dag kon weer beginnen. Een dag met een wat losse planning. Jan en Elly kwamen langs met Anisoara, Adriana & Alexandra. De drie tolken kwamen afscheid nemen, wat een hulp zijn ze geweest. Ook Ella en Eva vertrokken rond het middaguur naar hun huis. We hebben echt genoten van ze!

Toen begon het zogenaamde grote werk. Wc’s, vloeren, doekjes en andere opruimwerkzaamheden kwamen naar voren in het uur erop. Nu ziet het er hier weer betrekkelijk schoon uit. Zelfs de be-peuk-te grond is nu verzameld in een aantal emmers. Uiteraard gedaan door de enigen die niet konden weigeren dat te doen.

Volleyballen in de zon kan natuurlijk niet missen op zo’n dag (mijn mening). Ook de jongens hebben zich uitgeleefd op de stoelen. Het bleek nog een hele competitie te zijn om via een stoelpoot één  stoel de lucht in te krijgen. Nou, oké, misschien mag ik daar één jongen niet bij tellen, maar ik geloof niet dat dat relevant genoeg is om hier te noemen. Verder (nadenkend; o ja!) liet ook Guido zien hoe een groep zich uren met elkaar kan vermaken. Een tijd van geweldig lachwekkende spelletjes als semi-moordenaartje, ontknopen en natuurlijk kon ook iets als de Lama’s er niet aan ontbreken. Billi-billi-bob is ook nog steeds populair en lachwekkend. Het moordspel zorgde voor veel lachen en na een geschatte anderhalf uur was het nog steeds niet over.

Na nog wat in de zon te hebben gehangen, kruiswoordpuzzels te hebben gemaakt, muziek te hebben geluisterd, te hebben hooggehouden en gelezen gingen we met de groep uit eten. De laatste avond. Bij het benzinestation. Het blijven uiteraard twee mannen. Sst. Dat wil uiteraard niet zeggen dat het eten niet goed was..

Eenmaal thuis gingen de spelletjes verder onder het genot van Ursusjes en multivitamine. Who’s the man. Met ‘baard’ als synoniem voor Gerben en het woord ‘moeder’ voor Rens. Volgens mij zijn ze er nu beneden net klaar mee en nu gaan de eersten hun bed opzoeken.

Kortom, een rustig dagje. Beetje opruimen en veel gezelligheid met de groep. Nu is het de tijd om zelf maar eens te kijken of er vuur brandt buiten of dat het grootste deel van de groep verstandig is en de rust pakt voor de reis van morgen. Rens vlucht nu in ieder geval snel naar de lege kamer van de tolken en ook Guido steekt vrolijk zijn hoofd om de hoek met deze verstandige mededeling.

Jeuj!

Quote van de dag: Je bent zelf sowieso je moeder.