Dag 13 – Brakheid alom

Posted by on aug 18, 2011 in Zomerrreis 2011 |

Door: Jeroen

Ha achterban!

Heeft u zich ook wel eens gevoeld als een gare gehaktbal? Of als een illegale immigrant uit een stinkende zeecontainer? Nou, toen wij net voor 6 uur aankwamen bij hotel Corvina, eind Hongarije, kwamen deze omschrijvingen uit de algemene welzijnspeiling. We hebben vandaag half Roemenie en heel Hongarije doorkruist, op onze weg naar huis. Na 2 weken met vele actvititeiten is iedereen redelijk `out-of-power´. De algemene sfeer blijft echter prima!

Het begon vanochtend om kwart voor 7 toen de wekker ging. We hadden namelijk afgeproken dat iedereen om 7 uur zijn tas bij de bus had staan en aan het ontbijt zou verschijnen. Hierna volgde nog een laatste reinigingsritueel in het huisje en werd het tijd de bus in te tappen. Alles leek voorspoedig te gaan, totdat bij de paspoortcontrole, net voor vertrek, bleek dat David zijn ID-bewijs en zorgpas kwijt was. Na een zoekactie van een kwartiertje, bleken beiden in Niek´s portomonnee te zijn beland. Niek ontkent enige schuld tot op heden.

Hierna volgde een  reis van 9,5 uur. Het ene groepslid meer gehumeurd dan de ander. De ene bus moest verplicht luisteren naar Roel´s muziek, de andere bus had goeie muziek. Iedereen had echter één ding gemeenschappelijk: een aura van geuren om zich heen waar je spontaan respect voor krijgt wanneer je hem ruikt! Details zal ik verder achter wegenlaten, maar u kunt zich voorstellen dat de bacterien die `s ochtends meegedragen worden, zich in de bloedhitte van de bussen binnen no-time vermeerderen tot respectabele hoeveelheden, met alle gevolgen van dien. Het eerste dat na aankomst bij het hotel gedaan werd, was dan ook… juist! Het drinken van een lekker witbiertje! O ja en het nemen van een heerlijke (warme!) douche.

Zojuist hebben we heerlijk gegeten hier in het hotel. Het eten was ook deze keer weer voortreffelijk! Daarna zijn Gerben, Stefan, Ronald en Niek met een groot deel van de groep naar hun kamer gegaan, omdat zij grootse plannen hebben met de vegetatie onderop hun aangezicht, welke de afgelopen 2 weken omvangrijke vormen heeft aangenomen. Wat het resultaat van vanavond wordt zult u pas morgenavond kunnen zien, wanneer wij aankomen bij de Boogkerk in Amerfoort. Des te meer reden dus om morgenavond naar de Boogkerk te komen!

Morgenochtend zullen we om 8 uur weer gaan rijden en zullen we Oostenrijk, Duitsland en een stukkie Nederland doorkruisen, om morgen in de 2e helft van de avond aan te komen. Voor de exacte tijd kunt u morgen altijd even bellen met hetbestuur van de stichting, te vinden onder het kopje `contact´. Wij hopen jullie morgen weer in de armen te kunnen sluiten.

Tot dan!