Dag 5 – Eremitu

Dag 5 – Eremitu

Posted by on jan 3, 2012 in Winterreis 2011 |

Door: Axel

De ochtend begon stevig, want we moesten de pakketten in de aanhanger laden om ze mee te nemen naar Eremitu. Het waren in totaal ± 124 grote en kleine pakketten. Het grootste gedeelte ging bij ons in de aanhanger en bus. De rest ging in de aanhanger van Jan en Elly. We hebben in de tussentijd ook nog grote pakketten omgezet naar iets kleinere, om meer pakketten te kunnen geven. Dit alles werd weer geleid door onze logistieke leider Vincent. Rond half 12 reden we af richting Eremitu. We gingen eerst een kinderprogramma draaien in de kerk. De kinderen zaten al met smart te wachten! We werden namelijk als groep zingend onthaald door de kinderen. Het was weer een warm welkom. Na wat liedjes te hebben gezongen (‘Hoofd Schouders Knie En Teen’ etc…) en de kinderen wat Roemeense liedjes hadden gedaan, mochten we hen verblijden met een niet echt heel goed voorbereid toneelstuk. We speelden het verhaal over de barmhartige Samaritaan.

Het artistieke gedeelte kwam ook nog aan de pas, door middel van een kleurplaat. Een simpel concept om de kinderen voor te leggen, maar ze vinden het allemaal prachtig om te doen.

Nadat we 2 uur de kinderen hadden vermaakt, zijn we bij de voorganger koffie wezen drinken en lunchen.

Gevuld en voorzien van een straffe bak koffie, gingen we de pakketten bij de voorbestemde huizen brengen. Dit was hard werken, maar het gaf weer veel voldoening. Dit is toch het werk waarvoor we zijn gekomen en waarvoor we hard hebben gewerkt in de voorbereiding van de reis.

Na het uitdelen van de pakketten zijn we als de wiedeweerga richting het huisje te Sarateni gegaan, om voorbereidingen te treffen voor het feest van oudjaarsavond.

In verband met het drukke programma op oudjaarsdag hadden we geen zin om in de avond een blog te schrijven, ook omdat we er een gezellig feestje van hadden gemaakt. Met eerst een bbq, geregeld door onze koks Vincent en Auke. Het vlees was aan de buitenkant zwart maar aan de binnenkant zeer goed te eten. Daarna zijn we gezellig om het kampvuur heen gaan zitten. het was goed koud buiten, maar het was goed vertoeven als je je voeten bijna in het vuur had, daardoor zijn er enkele schoenen deels gesneuveld. Het leuke aan nieuwjaarsnacht in Roemenië, is dat wij een uur eerder het nieuwe jaar in gaan dan onze achterban.

Wij hebben elkaar geknuffeld en een dikke zoen gegeven, daarna nog een slokje vieze goedkope champagne gedronken, zoals de traditie voorschrijft. Sommige hebben een uur later, toen het  bij jullie middernacht was even met de achterban gebeld. Was fijn om even de bekende stemmen te horen. De laatste, (dat was ik) ging rond half 3 naar bed, want we gingen de dag erop naar de kerk. 10 uur was de geplande tijd. Joepie!!! Lekker weer vroeg opstaan.