Ons doel

Stichting Irina is opgericht vanuit een jongerenproject vanuit de Boogkerk in Amersfoort Nieuwland.

Zonder winstoogmerk organiseren we jongerenreizen naar Roemenië, waar we jongeren kennis laten maken met de armoedige leefomstandigheden van zigeuners die veelal gediscrimineert worden.

Onze werkzaamheden

Twee keer per jaar wordt er een reis naar Roemenië georganiseerd. In de zomer en in de winter. Deelnemers zijn jongeren in de leeftijdsgroep van 17-22 jaar.

Onder ervaren begeleiding werken de jongeren samen met de zigeuners in het kinderwerk, in de bouw, in het uitdelen van voedselpakketten en in het bezoeken van eenzame ouderen.

Verder bieden we incidentele hulp aan de contacten die we in Roemenië hebben opgebouwd.

Missie en Visie Stichting Irina

• Jongerenreizen organiseren

• Uitdragen Christelijke Identiteit

• Financiële ondersteuning

Organiseren van reizen

• Kennismaken individueel en als groep in bouw- en kinderwerk, contactmomenten en hulpverlening;
  • Kennismaken met Roemenië (land, cultuur, bevolking, leefomstandigheden van de zigeuners);
  • Christelijke identiteit in de praktijk brengen; hulp aan de bevolking.
Wat doen we niet…:

• Geen andere landen, culturen, of bevolkingsgroepen;
  • Jongerenreizen die de wereld verbeteren; geen lange termijn projecten die vereisen dat we er lang(er) moeten zitten, of structureel financiële middelen nodig hebben;
  • Jongeren uitsluiten. Iedereen mag zich aanmelden of inschrijven. We delen de groep in nav de samenstelling van de groep en de leiding.

Uitdragen van onze Christelijke identiteit

• Uitdelen van Gods Woord in de vorm van christelijke materialen;
  • Liefde laten zien door daden (in bouw- en kinderwerk, contactmomenten en hulpverlening;
  • Contact maken/onderhouden/hebben met zigeunerkerken.
Wat doen we niet…:

• Evangeliseren als doel op zich;
  • Een leidende/sturende rol in kerkelijke/gemeentelijke/christelijke activiteiten;
  • Uitlenen van stagiaires of het opzetten van opleidingen (bv pastoraat).

Financiële ondersteuning

• Incidentele sponsoring/financiële ondersteuning

• Structurele sponsoring/financiële ondersteuning
  • Microkredieten

Jaarcijfers

• Jaarcijfers 2011 | staat-baten-en-lasten-2011
  • Jaarcijfers 2012 | staat-baten-en-lasten-2012
  • Jaarcijfers 2013 | staat-baten-en-lasten-2013
  • Jaarcijfers 2014 | staat-baten-en-lasten-2014
  • Jaarcijfers 2015 | staat-baten-en-lasten-2014
  • Jaarcijfers 2016 | staat-baten-en-lasten-2014
  • Jaarcijfers 2017 | staat-baten-en-lasten-2017-2018
  • Jaarcijfers 2018 | staat-baten-en-lasten-2018-2019

Jaarplan

• Jaarplan 2014 | Jaarplan 2014
  • Jaarplan 2015 | Jaarplan 2015
  • Jaarplan 2016 | Jaarplan 2015
  • Jaarplan 2018 | Jaarplan 2018
  • Jaarplan 2019 | Jaarplan 2019

Bij vragen of meer informatie, neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.